Zennn
 • Shiatsu

  Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamstherapie die gebaseerd is op de eeuwenoude tradities van de Oosterse geneeskunde.

  Het verbetert de weerstand en geeft het lichaam haar veerkracht terug. Na een behandeling voel je je diep ontspannen en heb je meer energie.

  Een heerlijke manier om aan je gezondheid te werken!

 • Voor wie is Shiatsu geschikt?

  Geen rust in je hoofd? Zit je niet lekker in je vel? Of wil je gewoon aan je weerstand werken? Shiatsu is er voor iedereen. Jong en oud is welkom.
  Een behandeling werkt goed om te ontspannen, maar kan ook helpen bij spier- en gewrichtsproblemen of bij klachten die gerelateerd zijn aan stress. Denk aan ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en slapeloosheid.

  Ben je gezond en wil je dat zo houden? Door op regelmatige basis een behandeling te ondergaan behoud je de balans in je lichaam, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes.

  Shiatsu kan een goede aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg, maar is niet bedoeld als vervanging van een bezoek aan de huisarts.

 • Behandeling

  Shiatsu behandeling

  Met vingers, duimen, handpalmen en soms ook knieën en ellebogen, wordt gerichte druk uitgeoefend op de energiebanen: de meridianen. Door deze druk worden blokkades opgeheven en kan de levensenergie (Ki) weer vrij stromen. Hierdoor ontstaat een nieuwe balans voor lichaam en geest. Niet alleen druk, maar ook strekkingen zijn onderdeel van het repertoire. Neem na onze afspraak wat tijd en rust voor jezelf, zodat de behandeling nog even door kan werken.

  Duur van een behandeling

  Een behandeling duurt een uur. Kom je voor het eerst langs? Dan brengen we, voordat de behandeling begint, samen in kaart wat jouw wensen en eventuele klachten zijn, zodat de behandeling zich daarop kan richten. Houd daarom rekening met een extra half uur.

  Wat trek ik aan?

  Tijdens de behandeling lig je op een mat (futon) op de grond. Omdat je vrij moet kunnen bewegen is het aan te raden ruim zittende kleding aan te trekken, bijvoorbeeld een joggingbroek, een T-shirt en schone sokken.

 • Tarieven


  Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt bij de meeste zorgverzekeraars een behandeling (deels) vergoed. Informeer naar de voorwaarden bij je zorgverzekeraar. Vergoedingen SVN

  1 uur
  1 losse behandeling €60,-

  Kinderen
  Kinderen tot 12 jaar (3 kwartier) €40,-

  Afzeggen is tot 24 uur voor aanvang kosteloos, daarna breng ik het volledige bedrag in rekening.

 • Praktijkadres:

  Druivenhof 3
  1689 GT Zwaag

  Telefoon:
  E-mail:

  0621250968
  info@zennn.nl

  extra info

  Kvk-nummer: 58425993
  Rekeningnr: NL65ASNB0932624340
  Licentie Shiatsu Vereniging Nederland: 201374
  Licentie RBCZ: 509944R
  AGB-code zorgverlener: 90-048925
  AGB- code praktijk: 90-57411
  CPB meldingsnr.: m1556755

 • Susan Spoelstra

  Susan is gediplomeerd Shiatsutherapeut en heeft haar 4-jarige opleiding gevolgd bij Zen Shiatsu in Amsterdam bij Joyce Vlaarkamp. Daarnaast is zij aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland (SVN). Door regelmatig nascholing te volgen houdt zij haar kennis up to date.

  Susan:

  Bij de Oosterse geneeskunde is alles een geheel. Lichaam en geest zijn een. Door meer balans te brengen in de energiehuishouding herstelt niet alleen het lichaam zichzelf, maar komt er ook meer rust in je hoofd en meer balans in je leven. Ik heb dit zelf ervaren en zie het ook terug bij de mensen die op mijn mat komen liggen. Het geeft me veel plezier om hier deel van te mogen uit maken. De kracht van aanraking blijft me fascineren.

 • Ervaringen

  voor eventuele uitbreidingen

  Zen masssage. Susan Spoelstra is gediplomeerd Shiatsutherapeut in Hoorn

  Zen masssage. Susan Spoelstra is gediplomeerd Shiatsutherapeut in Hoorn